En sida om de 10 bästa fotbollstränarna

Hela tiden kan vi läsa om fotbollsstjärnor och topplag, men sällan kan du hitta en sida där det är fotbollstränarna som ligger i fokus. Det vill vi ändra på och därför kan du läsa om de 10 bästa fotbollstränarna här på funfootball.se. Vi tycker att det är tid för dem att också få stå i rampljuset, då det många gånger är dem som leder laget till seger.

Till den här sidan har vi valt ut 10 stycken tränare som vi tycker utmärker sig på jobbet. Det kan vara tränare i stora och framgångsrika lag till exempel. Du kommer här att kunna läsa om vilka de är och hur deras karriärer startade, så att du verkligen får veta allt om just din favorittränare. Kanske hittar du till och med en ny favorit.

Mourinho och Zidane

En av de stora fotbollstränarna är portugisen José Mourinho, som just nu inte tränar något lag. Han tränade senast Manchester United fram till 2018 och har tidigare varit tränare åt lag som Real Madrid, Chelsea och Inter. Han har vunnit många stora tävlingar, bland annat två Champions League titlar, och fått en hel del utmärkelser. Dock har han en kontroversiell tränarstil som både hyllats och ratats.

En annan av de stora tränarna som du kommer att kunna läsa om här hos oss är Zinedine Zidane, som för närvarande är tränare i Real Madrid. Han är en fransk före detta fotbollsspelare som nu sadlat om till att bli fotbollstränare. Han har vunnit flera utmärkelser och även många turneringar med Real Madrid. Här på vår sajt kommer du att kunna läsa mycket mer om denna man.

Ferguson och Klopp

En annan välkänd tränare är Alex Ferguson, som numera är pensionerad. Han var tränare för Manchester United i 27 år, mellan 1986 och 2013. Efter sitt uppdrag som tränare åt laget slutade han helt med fotbollen. Han har bland annat blivit adlad av drottning Elizabeth II och det finns också en staty av honom utanför fotbollsarenan Old Trafford. Han är ansedd som en av de bästa fotbollstränarna genom tiderna.

En annan framgångsrik fotbollstränare är tyska Jürgen Klopp, som för närvarande tränar det engelska laget Liverpool. Han var själv fotbollsspelare i det tyska laget Mainz 2005 och efter att han slutade spela blev han deras tränare. Det gjorde han riktigt bra och efter flera år som tränare för laget bytte han till Borussia Dortmund. Liverpool har han tränat sedan år 2015.

Andra nämnvärda tränare

Det finns många andra tränare än de vi nämnt ovan som varit eller är framgångsrika fotbollstränare. Vi kommer att nämna några till här på vår sida förstås, men det finns långt fler än 10 stycken som gjort ett riktigt bra jobb som tränare. Att träna ett fotbollslag är inte enkelt, men en del människor vet precis hur de ska göra för att lyckas.

Andra fotbollstränare som du kommer att kunna läsa om här hos oss på funfootball.se är Pep Guardiola, Diego Simeone och Massimiliano Allegri till exempel. Vi kommer att leverera flera välskrivna artiklar med mycket fakta om de olika tränarna som har förändrat fotbollsvärlden för evigt. Vi tycker att även fotbollstränare har sin rätt att stå i rampljuset och inte bara lagen och de stora fotbollsstjärnorna.

Syftet med sajten

Vårt syfte med sajten är att ge fotbollstränare den uppmärksamhet som vi tycker att de förtjänar. Vi tycker att det många gånger är tränarna som borde få mycket av hyllningarna, men många gånger hamnar de i skymundan. Eller så syns de mest när det går dåligt för ett lag. Här kan du läsa all fakta om dem och skapa dig en egen uppfattning om deras arbete.

Sammanfattning

Välkommen till funfootball.se, en sida om de tio bästa fotbollstränarna. Här kan du läsa artiklar om dina favorittränare, eller kanske rentav hitta en ny favorit. Vi ger dig fakta om hur deras karriärer startade och vad de gör idag. Du kan bland annat läsa om Ferguson, Guardiola och Zidane här hos oss. Vi hoppas du får mycket nöje av våra artiklar och välkommen hit!